Certificering privacy- en informatiebeveiliging

Ondersteuning bij het behalen van o.a. ISO 27001, BIO en NEN 7510

Toon aan dat je organisatie veilig met data omgaat

Steeds vaker eisen opdrachtgevers een certificaat als voorwaarde om samen te werken. Bijvoorbeeld ISO 27001, BIO (overheid) of NEN 7510 (zorg). Zij willen zekerheid.

Een certificaat in privacy-, IT- en informatiebeveiliging geeft een duidelijk signaal naar klanten. Het laat zien dat jouw organisatie voldoet aan de hoogste eisen en vertrouwelijk om gaat met informatie door deze te beschermen tegen o.a. datalekken en andere dreigingen.

Ondersteuning bij (her)certificering informatiebeveiliging

Omni-U ondersteunt organisaties bij het behalen en behouden van certificaten zoals ISO 27001, NEN 7510 (zorg) en BIO (overheid). Het AiPA-keurmerk is een goed alternatief bij beperkte tijd of budget. Voor de meeste organisaties is een certificeringstraject geen dagelijks werk. Het is een intensieve en tijdrovende klus om alles op orde te krijgen én houden.

Hoe fijn zou het zijn als een ervaringsdeskundige je ondersteunt en adviseert hoe je een certificeringstraject het beste aanpakt? Zodat je medewerkers normaal hun werk kunnen blijven doen, zonder last te hebben van de nieuwe regels?

Veelvoorkomende keurmerken

 • ISO 27001
 • BIO
 • NEN 7510
 • NIST Cyber Security Framework
 • ISAE-3402
 • AiPA

Peter Esselaar

Informatiemanager RIBW

We hebben een risico inventarisatie gemaakt en op basis daarvan acties ondernomen, beleid verder aangescherpt, een management systeem geïmplementeerd en maatregelen uitgewerkt. Omni-U heeft ons aan het roer laten staan maar ons wel op kundige wijze met kennis en materiaal ondersteund.

Zie jij een samenwerking wel zitten?

Kan jouw organisatie wel wat professionele hulp gebruiken bij het behalen of onderhouden van jullie beveiligingscertificaten? Dan weet je zeker dat je bij Omni-U in goede handen bent!

 • 100+ bedrijven in binnen- en buitenland ondersteund met het behalen van ISO 27001, BIO en NEN 7510.
 • Gekwalificeerd om officiële certificeringstrainingen te geven in CISM, CIPM, CCISO en CRISC.
 • Efficiënte en hands-on aanpak om beveiliging te structureren, vereenvoudigen en professionaliseren.

Neem contact op

Bespaar tijd en geld bij het behalen van het certificaat

Heeft je organisatie niet de expertise of mankracht om het implementatietraject of onderhoud zelf te regelen? Omni-U kan het gehele proces of een deel ervan van je overnemen, zodat je de doorlooptijd met maanden inkort.

In overleg bepalen we wie welke werkzaamheden voor zijn rekening neemt. Zo houden we de snelheid hoog en de kosten binnen budget.

Dankzij de gestructureerde werkmethode van onze specialisten weet je exact wanneer jouw organisatie klaar is voor certificering.

Taken die je kan uitbesteden om het certificaat te behalen zijn o.a.:

 • Opstellen strategische documentatie zoals een handboek, het informatiebeveiliging- en privacy-beleid en een jaarplan met bijbehorende acties
 • Uitvoeren van interne audits
 • Adviseren en selecteren van de juiste maatregelen om veiligheidsrisico’s te verlagen
 • Begeleiding bij het implementeren van de certificeringsvereisten in bestaande bedrijfsprocessen
 • Trainen van medewerkers ter voorbereiding op een audit
 • Tijdens de externe audit de auditor te woord staan
Behouden en verlengen van certificering

Behouden en verlengen van de certificering

Door de certificering jaarlijks te verlengen laat je klanten zien dat je privacy- en informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebt staan.

Om te voorkomen dat je je certificering verliest, word je daarom tijdig door ons geattendeerd op verplichte en gewenste acties om aan de veiligheidseisen te blijven voldoen. Vanzelfsprekend kunnen wij je ook helpen om te zorgen dat je aan alle eisen van de certificering blijft voldoen.

Hoe snel kan jouw organisatie voorbereid zijn om voor een certificaat in aanmerking te komen?

Na een eerste vrijblijvend gesprek krijg je een realistische inschatting hoeveel tijd het kost om aan de regels van de normering te voldoen en in aanmerking te komen voor het certificaat. Dus hoe eerder je contact opneemt, des te eerder je weet waar je aan toe bent.

Mail of bel zodat we snel stappen kunnen ondernemen.

Menu sluiten