Specialist in privacy-, IT- en informatiebeveiliging

20+ jaar ervaring met de meeste complexe vraagstukken in binnen- en buitenland

Over OMNI-U: de feiten

Werkend voor corporates, mkb en zzp’ers heeft Omni-U veel projecten geleid en management ondersteund in uiteenlopende organisaties zoals psychiatrische zorg, fiscaal advies, crediteurenbeheer, ontwikkelaars, groothandels en werving & selectie bureaus.

Omni-U omarmt de visie van haar oprichter, namelijk om ervoor te zorgen dat elke organisatie, ongeacht de grootte, in staat is om zijn bedrijfsinformatie, persoonsgegevens en andere informatie te beschermen. En dan vooral op de manier die het beste past bij het bedrijf en meest medewerker vriendelijk is. Eerlijke communicatie is daarbij voor ons heel belangrijk.

Over Michiel Benda: oprichter van Omni-U

Ik ben iemand die altijd probeert anderen te helpen en tevreden te stellen. In 1988 begon ik daarom met een opleiding in gastvrijheidsmanagement. In mijn eerste baan als nightmanager liep ik tegen een aantal zaken aan waarvan ik vond dat dat anders moest.

“Ik haal graag alles uit de middelen die ik heb.”

Door de geautomatiseerde processen te analyseren ontdekte ik bijvoorbeeld dat we veel efficiënter konden werken. Vervelende taken waar we voorheen 2 uur over deden, waren opeens binnen een half uur klaar.

“Beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid van informatie zijn essentieel voor organisaties.”

Na die ervaring verlegde ik mijn carrière focus richting informatiebeveiliging. Ik had immers gezien hoe afhankelijk organisaties zijn van het beschikbaar hebben van de juiste informatie, al dan niet geautomatiseerd. Het levert niet alleen betere controle over de informatie op, maar zorgt ook voor meer inzicht in de bedrijfsprocessen. Als hoofd informatiebeveiliging ontwierp en implementeerde ik vervolgens informatiebeveiliging bij bedrijven over de hele wereld, variërend van 10 tot 600 medewerkers.

“Als interne medewerker hielp ik maar één organisatie.”

Vanuit mijn netwerk hoorde ik dat veel organisaties met dezelfde uitdaging als mijn werkgevers worstelen. In 2017 besloot ik daarom om een eigen bedrijf op te richten om zo meer organisaties tegelijk te kunnen helpen.
Hoe heerlijk is het om dan op de Veluwe te wonen! Tijdens mooie boswandelingen kregen mijn ideeën vorm en werd mijn ambitie steeds helderder. In oktober 2017 legde ik mijn idealen vast in de visie van Omni-U.

“Creativiteit in alles wat ik doe, zowel privé als zakelijk.”

Privé vind ik het heerlijk om mij creatief uit te leven op de jaarlijkse verjaardagstaarten van mijn twee dochters. In fotografie heb ik mijn grootste hobby ontdekt. Het is altijd weer verrassend hoe je de wereld door het oog van de lens heel anders ziet.

“Ik vind het goede voorbeeld geven heel belangrijk.”

Wat ik verkondig doe ik zelf ook. Ik neem daarom geen onnodige risico’s met informatie over mijzelf, mijn bedrijf en mijn opdrachtgevers. Ik heb privacy hoog in het vaandel staan. Uiteraard vind je op deze site een duidelijk privacy statement en algemene voorwaarden over onze diensten. Wel zo logisch.

Peter Esselaar

Informatiemanager RIBW

We hebben een risico inventarisatie gemaakt en op basis daarvan acties ondernomen, beleid verder aangescherpt, een management systeem geïmplementeerd en maatregelen uitgewerkt. Omni-U heeft ons aan het roer laten staan maar ons wel op kundige wijze met kennis en materiaal ondersteund.

J. Leenders

CISO Ardo Group

Tijdens het werken aan een Informatiebeveiligingsprogramma voor de Ardo Groep waren Michiels kennis en ervaring van grote waarde. Ik kan Omni-U en hun no-nonsense aanpak van harte aanbevelen aan iedereen die werkzaam is binnen Informatiebeveiliging en op zoek is naar consultancy.

Emile Kok

directeur TSTC

Michiel is een motivator, inspirator, een boeiende trainer maar bovenal een teamspeler en geweldige kerel. Als voormalig beveiligingsstudent daagden we elkaar uit om het EC-Council C | CISO-programma nog beter te maken en het werkte uitstekend.

Heb jij een vraag?

Ben je benieuwd hoe Omni-U jouw organisatie kan ondersteunen met een keurmerk behalen, een training of advies op maat over privacy-, IT- en informatiebeveiliging?

Bel direct +31 (0) 55 30 10 502 zodat we je kunnen helpen met al je vragen. Een mail sturen mag natuurlijk ook.

Menu sluiten